Prosti dostop do revije Tim

sreda, 27. 03. 2024 | Knjižnica, Obvestila

Obveščamo vas, da so v Digitalni knjižnice Slovenije prosto dostopni vsi letniki revije TIM iz obdobja 1962–2018 in si jih lahko ogledate prek povezave.

Revija TIM je revija za tehniško ustvarjalnost mladih in je edina tovrstna revija v Sloveniji, ki izhaja že več kot 60 let. Namenjena je predvsem mladim, pa tudi tistim, ki jih zanimajo naravoslovno-tehnične in tehnično-športne teme ter modelarstvo in maketarstvo.

V Narodni in univerzitetni knjižnici (NUK) smo starejše številke revije TIM v sodelovanju z založnikom digitalizirali v okviru projekta EODOPEN. Izvorno digitalno gradivo novejših številk NUK stalno dopolnjuje in odpira prost dostop s 5-letnim zamikom.

Vsebine so predvsem s področja tehnike, modelarstva in ročnih spretnosti ter spodbujajo ustvarjalnost mladih

 

Na šolski spletni strani knjižnice imamo velik nabor povezav do najrazličnejših ponudnikov digitalnih gradiv tudi do Digitalne knjižnice Slovenije.

 

O projektu EODOPEN

EODOPEN ali eBooks-On-Demand-Network Opening Publications for European Netizens (E-knjige po naročilu – odpiranje dostopa do gradiva za evropske uporabnike spleta) je štiriletni projekt, ki ga sofinancira Evropska komisija v okviru programa Ustvarjalna Evropa, in katerega cilj je neposredno sodelovanje z nacionalnimi, regionalnimi in lokalnimi skupnostmi pri izbiri gradiva 20. in 21. stoletja za digitalizacijo. Države partnerice projekta so Avstrija, Češka, Estonija, Litva, Madžarska, Nemčija, Poljska, Portugalska, Slovaška, Slovenija in Švedska. Skupna vrednost projekta je približno 4 milijone evrov.

več informacij
Dostopnost