TEDEN HOJE TUDI NA NAŠI ŠOLI

četrtek, 19. 04. 2012 | Comenius 2010/12

 

TEDEN HOJE TUDI NA NAŠI ŠOLI

So vam vaši dedki in babice kdaj pripovedovali o tem, kaj vse so počeli na poti v šolo in nazaj? Koliko hlač in krilc so umazali ob tem, ko so se skrivali in lovili, koliko živali so srečali in kolikokrat so bežali pred namišljenimi strahovi? In vse to samo zato, ker so v šolo hodili peš.

 

 

In kaj se dogaja danes? V šolo se najpogosteje pripeljemo. Res, da je bil razlog naših babic in dedkov za pešpot, da v tistih časih prevozna sredstva niso bila tako pogosta. Pa  imamo tudi danes kakšen razlog, da avtomobilski prevoz do šole zamenjamo s hojo ali za vožnjo s kolesom? Zagovorniki  projekta Let’s be Eco friendly/ Bodimo okolju prijazni pravimo, da je razlog zelo velik, saj Zemlja potrebuje tudi našo pomoč. Zato predlagamo, da se v naslednjem tednu, od 23. 4. do 26. 4. 2012, pridružite otrokom iz Španije, Litve, s Finske, Poljske in iz Turčije ter poskušate v šolo čim pogosteje priti peš ali se pripeljati s kolesom. Vsak posameznik naj bo vzgled drugim, saj lahko le z dobrim vzgledom učimo tudi druge. Hkrati pa si skrbno zapomnite zanimive dogodke in pripetljaje, ki se  zgodili na vaši poti. Če želite, jih lahko zapišete, fotografirate ali pa naslikate. Vaši izdelki se bodo ves teden zbirali v nabiralniku v avli šole v Comeniusovem – kotičku.

Ob koncu akcije bomo izžrebali tri učence, enega z razredne in drugega s predmetne stopnje. Tretji pa bo izžreban na podružnični šoli v Lazah. Vsi trije učenci bodo v spomin na akcijo prejeli manjše darilo ene izmed držav, ki sodeluje v našem skupnem projektu.

Torej, čas je za akcijo! Naredimo korak naprej, naslednji teden pozabimo na avtomobilske prevoze in vsi skupaj nekaj naredimo za naš planet ter za zdrav duh v našem telesu.

Bojana Pivk

Dostopnost