Reportaža s Frankofonskega festivala

ponedeljek, 29. 05. 2023 | Zgodilo Se Je

PO MAKRONE V KRANJ

  1. 5. 2023 smo se učenci 9.r in 7.r. z izbirnim predmetom Francoščina odpravili na FRAFEST- Frankofonski festival, kjer se vsako leto zbere več kot 400 osnovnošolcev, ki se učijo francoščino. Festival je potekal v letnem gledališču Khislstein v Kranju.

Z avtobusom smo ob 9.00 prispeli v Kranj, kjer je sledil ogled mesta. Med drugimi znamenitostmi Kranja nam je mlad, osnovnošolski vodič Julijan razkazal tudi Prešernov gaj, mestno občino in knjižnico ter Prešernovo gledališče, ob katerem stoji 4m visok Prešernov kip.

Pred začetkom festivala smo imeli še nekaj časa za malico. Ogledali smo si Cerkev sv. Kancijana, razstavo Janeza Kardelja v v Galeriji Likovnega društva Kranj ter se, seveda, slikali na razgledni ploščadi, ki stoji ob celotno ohranjenemu srednjeveškemu obrambnemu stolpu iz 16. stoletja. Bilo pa je tudi dovolj časa za sladoled in makrone izpod rok mojstra Karima Merdjadia.

Ob 12.00 se je pričel Frankofonski festival, kjer so mladi z glasbenimi in s plesnimi točkami predstavili svoje znanje francoskega jezika in poznavanje francoske kulture. V spominu so mi ostale predvsem pesmi Je ne regrette rien, Je veux in Evidemment, ki je bila letos francoska predstavnica na Evroviziji.

Ge. Karin pa se zahvaljujem za dobro organizacijo, sladoled in sproščen dan, ki mi bo ostal v lepem spominu.

                                                                                                                                                     Vita Kogovšek, 9.d

Dostopnost