Obvestilo-vračanje v šolo

Spoštovani starši, skrbniki,

verjetno ste že iz medijev slišali, da se ponovno vračamo v šole. Veseli nas, da lahko načrtujemo ponovno delo z učenci v živo.

Ob tem bi vam želela sporočiti, da pouk od 12. 4. dalje poteka tako, kot je potekal pred 1. 4., torej prihajajo učenci razredne stopnje še vedno v šolo ob različnih urah, prav tako imamo še vedno poseben razpored za kosila, kar pomeni, da nekateri učenci predmetne stopnje lahko zaključijo s poukom in kosilom nekoliko kasneje, kot bi ob »normalnem« urniku. Še vedno so obvezne maske, za mlajše učence samo na hodnikih, za starejše učence, od 6. razreda dalje, pa tudi v učilnicah.

Pred nami je še 9 tednov pouka. V tem času želimo na eni strani nadoknaditi manjkajoče in na drugi strani pridobiti vsaj minimalno število ocen. Verjamem, da je to lahko stresno za vas in še posebej za vaše otroke. Zaupajte učiteljem, da bodo svoje delo opravili strokovno in z mislijo na učence in njihove zmožnosti. Naša želja je, da učenci nadoknadijo manjkajoče, saj bo drugače delo v naslednjih letih zahtevnejše. Najbolj nas seveda skrbijo devetošolci, ki pa so v tem letu izkazali izjemno zrelost in odgovornost.

Je pa res, da so učitelji že sami, pa tudi s pomočjo priporočil Zavoda RS za šolstvo, svoje letne priprave »očistili« balasta oziroma pregledali, kaj vse je možno tudi izpustiti, zato primanjkljaji ne bodo tako veliki, kot bi lahko bili.

Iz medijev ste verjetno izvedeli, da se pripravlja samotestiranje za tiste učence od 7. do 9. razreda, katerih starši se s tem strinjate. Več informacij kot to nimamo, vas bomo pa seveda obvestili takoj, ko jih dobimo. Samotestiranje se ne bo izvajalo v šoli. Ravnatelji in učitelji se ne strinjamo, da bi to izvajali na šoli in se bomo proti temu tudi borili. Nismo proti samotestiranju, ampak proti temu, da karkoli takega izvajamo učitelji v razredu pri urah pouka. Res si želimo, da nič več ne posega v pouk, saj nujno potrebujemo t.i.pedagoški mir.

Želim nam, da čim bolj mirno in brez dodatnih zapiranj šole, pripeljemo naše učence do konca tega res posebnega šolskega leta.

Lep pozdrav

Karmen Cunder, ravnateljica

 
 

Več prispevkov iz ZgodiloSeJe

 
 
 
 
 
 
Dostopnost