Kazalke potujejo na Portugalsko

ponedeljek, 13. 03. 2023 | Knjižnica, Zgodilo Se Je

Letos se je naša šola prvič projektu, ki ga organizira IASL (Mednarodna zveza šolskih knjižnic). Projekt izmenjave knjižnih kazalk vključuje šole z vsega sveta. Učenci so ročno izdelali poljubne kazalke, ki si jih bomo s partnersko šolo izmenjali po klasični pošti. Projekt je zanimiv in zabaven, saj na tak način učenci spoznajo nove države, kulture in njihove navade, prav tako pa sklepajo nova prijateljstva in spodbujajo branje.

Letošnja tema je bila Branje za globalni mir in harmonijo v življenju. Naša partnerska šola je osnovna šola iz Portugalske. Učenci, ki sodelujejo v knjižničarkskem krožku so izdelali 50 knjižnih kazal, ki jih bomo poslali na Portugalsko.

Knjižna kazala, ki so nastajala so nastajala z kreativnimi in zanimivimi idejami udeleženk in udeležencev krožka. Učenke so se odločile kazalke povezati s pomočjo tehnike kolaža. S pomočjo učiteljice smo nekaj najbolj znanih fraz o branju prevedli v portugalski jezik in jih tudi zapisali na kazalke.

Učenci  so v projektu uživali in se že veselijo prihodnjega šolskega leta, ko se bomo povezali z novo šolo. Predvsem pa jih zanima s katero državo oddaljene celine bomo sodelovali tokrat.

 

Dostopnost