POČITNICE

Pozdravljeni!

 Pa smo jih končno dočakali – počitnice seveda. Začele so se dokaj hladno, ampak zagotovo nam bo že čez nekaj dni pošteno vroče. Za nami je tako šolsko leto , kakor smo jih navajeni – z vzponi in padci, s smehom in solzami. Vsega je bilo na pretek. Verjamem, da se kdaj niste strinjali z našimi odločitvami, ampak ponovila bom to, kar sem povedala že na zaključni prireditvi – naše odločitve so vedno premišljene in nikoli zlonamerne, verjamem pa, da marsikdaj za koga niso prijetne. Učitelji vidijo vaše otroke drugače, kakor jih vidite sami, pogosto vidimo vzorce, ki se nam ponavljajo in na to opozarjamo. Otroci niso vaši prijatelji in to ne bodo vsaj do svoje osamosvojitve. Tudi otroci od vas pričakujejo včasih trdo besedo, drugič pohvalo, včasih prepovedi in drugič spet “dovoljenja”. Mogoče (predvsem tisti, sredi najstniških let) godrnjajo, se kregajo, pritožujejo, ampak to je njihova “funkcija” v teh letih, vaša pa je, da jim določite meje in, da znate odločno reči NE.

Pa še to:

če vam doma manjka kakšna majčka, copati, pulover, mogoče tudi bunda, potem je to skoraj zagotovo še nekje na šoli. V naslednjem tednu bodo naše čistilke vse to zbrale na klopcah v prehodu v športno dvorano in vabljeni ste, da poiščete, če je med to goro pozabljenih oblačil tudi kaj od vašega otroka. Po enem tednu bomo vse to zbrali v vreče in odnesli v zabojnike za oblačila.

Vsem skupaj vam želim prijetne počitnice. Kolikor se le da, jih preživite s svojimi otroki. Ni pomembno, kam greste, pomembno je, kako skupni čas preživite. To si bodo najbolj zapomnili.

 

Karmen Cunder

Ravnateljica

 

Zaključno proslavo fotografiral Andor Peček:

 
 

Več prispevkov iz Obvestila