Jedilnik – OKTOBER, 2020

MALICA

 

po., 5.: bio kakavovo pecivo, manj sladek kakav SŠS – JABOLKO

to., 6.: domač kruh, rezina gavde, sveža kumara, manj sladek planinski čaj z medom in limono

sr., 7.: slanik, domač manj sladek jogurt s kroglicami

če., 8.: bio koruzni kruh, mesni namaz z manj majoneze, manj sladek otroški čaj, sliva lokalne pridelave

pe., 9.: pica iz krušne peči, manj sladka limonada

 

po., 12.: bio polnozrnat kruh, evrokrem, manj sladek zeliščni čaj SŠS – JAGODE

to., 13.: bio mleko, polnozrnati kosmiči s čokolado, banana

sr.,14.:  bio ovsen kruh, kuhan pršut, kislo zelje lokalne pridelave, otroški čaj z medom in limono

če., 15.: bio črn kruh, tamar namaz, nadzemna kolerabica, orehi lokalne pridelave, manj sladek planinski čaj

pe., 16.: makova štručka, manj sladek jagodni kefir

 

po., 19.: sirova štručka, eko telečja pašteta, zelena paprika, domač jabolčnik

to., 20.: bio ovsen kruh, jajčni namaz z manj majoneze, manj sladek otroški čaj, grozdje lokalne pridelave

sr., 21.: bio črn kruh, kisla smetana, bio jagodna marmelada, manj sladka bela kava, lešniki lokalne pridelave

če., 22.: domač manj sladek mlečni riž s čokolado SŠS – HRUŠKA

pe., 23.: sirov burek, čaj z medom in limono

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

 

KOSILA

 

po., 5.: gluhi  štruklji, goveji golaž, zelena solata s česnim, voda, jagode lokalne pridelave

to., 6.: puranja rižota iz treh vrst riža, parmezan, zelje v solati s fižolom lokalne pridelave, voda, sladoled

sr., 7.: domača musaka z govejim mesom in zelenjavo, paradižnik s čebulo v solati, voda, jabolko lokalne pridelave

če., 8.: pasulj z malo mesa, bio črn kruh, voda, marelični cmoki z drobtinicami

pe., 9.: segedin z malo mesa, slan krompir, voda, jabolčni zavitek

 

po., 12.: graham ocvrtki, dušen puran, kolerabica v omaki, zelena solata s česnom, voda, pomaranča

to., 13.: kolerabična mineštra z malo mesa, bio črn kruh, voda, domača manj sladka jabolčna pita

sr.,14.: lečna juha z domačimi vlivanci, sirovi tortelini s tuno, parmezan, paradižnik in paprika v solati, voda

če., 15.: krompirjevi štruklji z drobtinicami, piščančji paprikaš, domača rdeča pesa, voda, sliva lokalne pridelave

pe., 16.: pire krompir, ocvrt oslič, špinača v omaki, zelje v solati s fižolom, voda, grozdje lokalne pridelave

 

po., 19.: kus kus, svinjska pečenka, grah v smetanovi omaki, kitajsko zelje in korenje v solati, voda, jagode lokalne pridelave

to., 20.: široki rezanci, goveji zrezki v čebulni omaki, zelje s fižolom v solati, voda, mini žepek

sr., 21.: mlinci, dušeno rdeče zelje, pečen piščančji file, zelena solata s koruzo, voda, banana

če., 22.: ajdovi njoki,  mesna omaka iz lokalne govedine, parmezan, radič s koruzo, voda, sliva lokalne pridelave

pe., 23.: kurja obara z domačimi žličniki, ajdovi žganci, bio črn kruh, domača manj sladka jogurtova strjenka z jedilno čokolado

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

 

JEDILNIK – OKTOBER, 2020

 

POPOLDANSKA MALICA

 

po., 5.: sirov polž, sok tetrapak

to., 6.: grozdje in jagode lokalne pridelave, slano pecivo

sr., 7.: bio črn kruh, tunin namaz, čebula lokalne pridelave, voda

če., 8.: bio polnozrnat kruh, evrokrem, voda

pe., 9.: banana, slive in orehi lokalne pridelave

 

po., 12.: sirov burek, čaj z medom in limono

to., 13.: bio črn kruh, piščančje prsi z omega 3, sveža kumara, voda

sr.,14.:  slive lokalne pridelave, melona, polnozrnati grisini

če., 15.: hruška lokalne pridelave, polnozrnat rogljiček, voda

pe., 16.: bio ovsen kruh, bio slivova marmelada, kisla smetana, voda

 

po., 19.: bio ajdov kruh z orehi, medeni namaz iz logaškega medu, voda

to., 20.: manj sladek jagodni kefir, ½ makove štručke

sr., 21.: bio črna štručka, ¼ hrenovke z omega 3, priloge, voda

če., 22.: bio ovsen kruh, tamar namaz, nariban korenček, voda

pe., 23.: jabolko lokalne pridelave, ½ sirove štručke

 

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehra

BREZMESNA KOSILA

 

po., 5.: gluhi  štruklji, ZELENJAVNA BORANJA, zelena solata s česnim, voda, jagode lokalne pridelave

to., 6.: ZELENJAVNA rižota iz treh vrst riža, parmezan, zelje v solati s fižolom lokalne pridelave, voda, sladoled

sr., 7.: domača musaka S SIROM IN BUČKAMI, paradižnik s čebulo v solati, voda, jabolko lokalne pridelave

če., 8.: pasulj BREZ MESA, bio črn kruh, voda, marelični cmoki z drobtinicami + 1 KOM

pe., 9.: segedin BREZ MESA, slan krompir, voda, jabolčni zavitek VEČJI KOS

 

po., 12.: graham ocvrtki, GOBICE V SMETANOVI OMAKI, zelena solata S FIŽOLOM, voda, pomaranča

to., 13.: kolerabična mineštra BREZ MESA, bio črn kruh, voda, domača manj sladka jabolčna pita VEČJI KOS

sr.,14.: lečna juha z domačimi vlivanci, sirovi tortelini s SIRNO POLIVKO, parmezan, paradižnik in paprika v solati, voda

če., 15.: krompirjevi štruklji z drobtinicami, ZELENJAVNI paprikaš, domača rdeča pesa, voda, sliva lokalne pridelave +1 KOM

pe., 16.: pire krompir, SIRNI POLPET, špinača v omaki, zelje v solati s fižolom, voda, grozdje lokalne pridelave

 

po., 19.: kus kus, BUČKIN POLPET, grah v smetanovi omaki, kitajsko zelje in korenje v solati, voda, jagode lokalne pridelave

to., 20.: ZELENJAVNA LAZANJA S SIROM IN KORENČKOM, zelje s fižolom v solati, voda, mini žepek

sr., 21.: mlinci, dušeno rdeče zelje, SIR NA ŽARU, zelena solata s koruzo, voda, banana

če., 22.: ajdovi njoki,  POR IN KORENJE V SMETANOVI OMAKI, parmezan, radič s koruzo, voda, sliva lokalne pridelave

pe., 23.: ZELENJAVNA obara z domačimi žličniki, ajdovi žganci, bio črn kruh, domača manj sladka jogurtova strjenka z jedilno čokolado VEČJI KOS

 

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

ne