Jedilnik

JEDILNIK – OKTOBER, 2019

 

MALICA

 

po., 30.9.: domač manj sladek mlečni gres, čokoladni posip, hruška lokalne pridelave

to., 1.: domač kruh, poli salama, sveža kumara, domača manj sladka limonada, grozdje lokalne pridelave

sr., 2.: pletenka s sezamom, manj sladek kakav, SŠS – JAGODE

če., 3.: ovsen kruh, tamar namaz, nadzemna kolerabica, orehi lokalne pridelave, manj sladek borovničev sok

pe., 4.: sirov burek, manj sladka oranžada

 

po., 7.: sirova štručka, eko telečja pašteta, rumena paprika, domač jabolčnik

to., 8.: bio ovsen kruh, medeni namaz iz logaškega medu, manj sladka bela kava, lešniki lokalne pridelave

sr., 9.: domač manj sladek vaniljev jogurt s kroglicami, slanik

če., 10.: jabolčni zavitek, manj sladek otroški čaj, jagode lokalne pridelave

pe., 11.: polnozrnata kraljeva štručka, kuhano jajce, češnjev paradižnik, manj sladek sadni čaj SŠS – SLIVE

 

po., 14.: bio črn kruh, rezina gavde, korenček, manj sladek bezgov sok, sliva lokalne pridelave

to., 15.: bio polnozrnat kruh, evrokrem, manj sladek planinski čaj  SŠS – JAGODE

sr., 16.: domač manj sladek čokoladni puding, hruška lokalne pridelave

če., 17.: bio črna štručka, piščančja hrenovka z omega 3, priloge, otroški čaj z medom in limono

pe., 18.: bio črn kruh, tunin namaz s skuto, čebulni obročki, manj sladka limonada

 

po., 21.: bio pirn kruh, domača manj sladka jagodna marmelada, kisla smetana, manj sladka bela kava, orehi lokalne pridelave

to., 22.: bio črna štručka, domače maslo, rdeča paprika, otroški čaj z medom in limono SŠS- GROZDJE

sr., 23.: bio koruzni kruh, mesni namaz z manj majoneze, zeliščni čaj, krekerji

če., 24.: makova štručka, manj sladek jagodni kefir

pe., 25.: pica s sirom iz krušne peči, manj sladka limonada

 

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

 

 

JEDILNIK – OKTOBER, 2019

 

KOSILA

 

po., 30.9.: kus kus, pečen piščančji file v smetanovi omaki, soparjen brokoli, zelena solata s česnom, voda, pomaranča

to., 1.: pire krompir lokalne pridelave, ocvrt oslič, tržaška omaka, paradižnik in rumena paprika v solati, voda, nektarina

sr., 2.: ohrovtova enolončnica z eko hrenovkami, bio črn kruh, skutni štruklji z drobtinicami

če., 3.: široki rezanci, goveji zrezki v čebulni omaki, zelje v solati z domačim fižolom, voda, jabolko gala

pe., 4.: pasulj z malo mesa, bio črn kruh, voda, domače manj sladko makovo pecivo s čokolado

 

po., 7.: gluhi štruklji, piščančji paprikaš, radič z jajcem, voda, hruška lokalne pridelave

to., 8.: musaka z govejim mesom lokalne pridelave, kumare v solati, voda, jagode lokalne pridelave

sr., 9.: slan krompir v kosih, segedin z mesom, zelena solata s česnom, voda, sladoled

če., 10.: graham ocvrtki, dušen puran v kolerabični omaki, zelje v solati z domačim fižolom, voda, grozdje lokalne pridelave

pe., 11.: zelje v enolončnici s slanino, bio črn kruh, voda, domače manj sladko višnjevo pecivo

 

po., 14.: piščančja rižota iz treh vrst riža, parmezan, paradižnik s čebulo v solati, voda, banana

to., 15.: pečen krompir, pečen losos, tržaška omaka, zelje v solati s fižolom, voda, jagode lokalne pridelave

sr., 16.: kolerabična mineštra, bio črn kruh, voda, slivovi cmoki z drobtinicami

če., 17.: graham njoki, goveji golaž iz mesa lokalne pridelave, zelena solata s koruzo, voda, grozdje lokalne pridelave

pe., 18.: kmečka repa z malo mesa, bio črn kruh, voda, palačinke z manj sladko marmelado

 

po., 21.: svedri, mesna omaka iz lokalne govedine, parmezan, radič s koruzo, voda, jabolko lokalne pridelave

to., 22.: pire krompir, mesne kroglice v paradižnikovi omaki, voda, zelje v solati s fižolom, ¼ pomaranče

sr., 23.: mlinci, dušeno rdeče zelje, pečen piščančji file, voda, zelena solata s česnom, voda, melona

če., 24.: krompirjevi štruklji, teletina s slivami v smetanovi omaki, motovilec z jajcem, voda, jagode lokalne pridelave

pe., 25.: enolončnica s puranom in čičeriko, bio črn kruh, voda, domače manj sladko jabolčno pecivo

 

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

JEDILNIK – OKTOBER, 2019

 

POPOLDANSKA MALICA

 

po., 30.9.: bio pirin kruh, tunin namaz s skuto, čebulni obročki, voda

to., 1.: bio borovničev kolaček, 1/3 pomaranče

sr., 2.: bio ovsen kruh, medeni namaza iz logaškega medu, voda

če., 3.: polnozrnata kraljeva štručka, sliva lokalne pridelave, voda

pe., 4.: sok tetrapak, polnozrnati grisini

 

po., 7.: bio polnozrnat kruh, evrokrem, voda

to., 8.: bio ovsen kruh, rezina gavde, sveža kumara, voda

sr., 9.: slive in jagode lokalne pridelave, ½ bio ovsene štručke

če., 10.: bio koruzni kruh, šunka, olive, voda

pe., 11.: sirov burek, voda

 

po., 14.: kruh z manj soli, pašteta, rumena paprika, voda

to., 15.: manj sladek jagodni kefir, ½ makove štručke

sr., 16.: melona, jabolko in lešniki lokalne pridelave

če., 17.: bio črn kruh, manj sladka bio jagodna marmelada, maslo, voda

pe., 18.: alpsko mleko, ½ bio črne bombete

 

po., 21.: bio ovsen kruh, tamar namaz, nariban korenček, voda

to., 22.: palačinke z manj sladko marmelado, voda

sr., 23.: hruška lokalne pridelave, koruzni vaflji

če., 24.: bio črna štručka, eko telečja hrenovka, priloge, voda

pe., 25.: sirov polž, ¼ kivija, voda

 

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

 

 

 

 

JEDILNIK – OKTOBER, 2019

 

UČITEČJSKA MALICA

 

po., 30.9.: domač manj sladek mlečni gres, čokoladni posip, hruška lokalne pridelave / KRUH IN SIRNO – ZELENJAVNI NAMAZ ZA VSE

to., 1.: domač kruh, poli salama, sveža kumara, domača manj sladka limonada, grozdje lokalne pridelave / FEČURJEV SIR ZA BREZMESNO

sr., 2.: TOAST ZA VSE, ČAJ,  SŠS – JAGODE

če., 3.: ovsen kruh, tamar namaz, nadzemna kolerabica, orehi lokalne pridelave, manj sladek borovničev sok

pe., 4.: LEPINJA, PURANOV POLPET, SOLATA, PRILOGE / ZA BREZMESNO BUČKIN POLPET, manj sladka oranžada

 

po., 7.: sirova štručka, eko telečja pašteta, rumena paprika, domač jabolčnik / BUČNI NAMAZ ZA VSE

to., 8.: bio ovsen kruh, medeni namaz iz logaškega medu, manj sladka bela kava, lešniki lokalne pridelave

sr., 9.: domač manj sladek vaniljev jogurt s kroglicami, slanik / DOMAČA SUHA GOVEDINA  / ZA BREZMESNO ŠOBSKA SOLATA

če., 10.: jabolčni zavitek, manj sladek otroški čaj, jagode lokalne pridelave / MASLO IN RDEČA PAPRIKA ZA VSE

pe., 11.: polnozrnata kraljeva štručka, kuhano jajce, češnjev paradižnik, manj sladek sadni čaj SŠS – SLIVE

 

po., 14.: bio črn kruh, rezina gavde, korenček, manj sladek bezgov sok, sliva lokalne pridelave

to., 15.: bio polnozrnat kruh, evrokrem, manj sladek planinski čaj  SŠS – JAGODE / NAMAZ IZ SLANINE/ ZA BREZMESNO NAMAZ IZ JAJČEVCEV

sr., 16.: domač manj sladek čokoladni puding, hruška lokalne pridelave / KRUH IN JAJČNI NAMAZ ZA VSE

če., 17.: bio črna štručka, piščančja hrenovka z omega 3, priloge, otroški čaj z medom in limono / SIRNI POLPET ZA BREZMESNO

pe., 18.: bio črn kruh, tunin namaz s skuto, čebulni obročki, manj sladka limonada / TAMAR IN NARIBAN KORENČEK ZA BREZMESNO

 

po., 21.: bio pirn kruh, domača manj sladka jagodna marmelada, kisla smetana, manj sladka bela kava, orehi lokalne pridelave

to., 22.: bio črna štručka, domače maslo, rdeča paprika, otroški čaj z medom in limono SŠS- GROZDJE

sr., 23.: bio koruzni kruh, mesni namaz z manj majoneze, zeliščni čaj, krekerji / FEČURJEV SIR IN OREHI ZA BREZMESNO

če., 24.: pletenka s sezamom, manj sladek jagodni kefir / KUHAN PRŠUT IN MASLO / NAMAZ IZ PAPRIKE ZA BREZMESNO

pe., 25.: pica s sirom iz krušne peči, manj sladka limonada

 

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

JEDILNIK – OKTOBER, 2019

 

BREZMESNA KOSILA

 

po., 30.9.: kus kus V SMETANOVI OMAKI, BUČKIN POLPET, zelena solata s česnom, voda, pomaranča

to., 1.: pire krompir lokalne pridelave, OCVRTA CVETAČA, tržaška omaka, paradižnik in rumena paprika v solati, voda, nektarina

sr., 2.: ohrovtova enolončnica S FIŽOLOM bio črn kruh, skutni štruklji z drobtinicami

če., 3.: ZELENJAVNA LAZANJA, zelje v solati z domačim fižolom, voda, jabolko gala

pe., 4.: pasulj BREZ MESA,  bio črn kruh, voda, domače manj sladko makovo pecivo s čokolado VEČJI KOS

 

po., 7.: gluhi štruklji, ZELENJAVNI paprikaš, radič z jajcem, voda, hruška lokalne pridelave

to., 8.: ZELENJAVNA musaka, kumare v solati, voda, jagode lokalne pridelave

sr., 9.: slan krompir v kosih, segedin BREZ MESA, zelena solata s KORUZO, voda, sladoled

če., 10.: graham ocvrtki VEČJA PORCIJA, KOLERABIČNA OMAKA, zelje v solati z domačim fižolom, voda, grozdje lokalne pridelave

pe., 11.: zelje v enolončnici S FIŽOLOM, bio črn kruh, voda, domače manj sladko višnjevo pecivo

 

po., 14.: ZELENJAVNA rižota iz treh vrst riža, parmezan, paradižnik s čebulo v solati, voda, banana

to., 15.: pečen krompir, SOJIN POLPET, tržaška omaka, zelje v solati s fižolom, voda, jagode lokalne pridelave

sr., 16.: kolerabična mineštra, bio črn kruh, voda, slivovi cmoki z drobtinicami

če., 17.: graham njoki, POR IN KORENJE V SMETANOVI OMAKI, zelena solata s koruzo, voda, grozdje lokalne pridelave

pe., 18.: kmečka repa S FIŽOLOM, bio črn kruh, voda, palačinke z manj sladko marmelado

 

po., 21.: svedri, PARADIŽNIKOVA omaka iz lokalne govedine, parmezan, radič s koruzo, voda, jabolko lokalne pridelave

to., 22.: pire krompir, RIŽEVE kroglice v paradižnikovi omaki, voda, zelje v solati s fižolom, ¼ pomaranče

sr., 23.: mlinci, dušeno rdeče zelje, SIRNI POLPET, voda, zelena solata s česnom, voda, melona

če., 24.: krompirjevi štruklji, GOBICE V SMETANOVI OMAKI, motovilec z jajcem, voda, jagode lokalne pridelave

pe., 25.: enolončnica s ČIČERIKO, bio črn kruh, voda, domače manj sladko jabolčno pecivo

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane