Jedilnik

JEDILNIK – JUNIJ, 2020

MALICA

po., 1.: bio črn kruh, rezina gavde, sveža kumara, otroški čaj z medom in limono

to., 2.: makova štručka, domač manj sladek vanilijev jogurt s kroglicami

sr., 3.: bio črn kruh, tunin namaz s skuto, čebula, otroški čaj,  SŠS – JAGODE

če., 4.: domač kruh iz krušne peči, evrokrem, manj sladka oranžada SŠS – ČEŠNJE

pe., 5.: pica iz krušne peči, manj sladka limonada

 

po., 8.: bio ovsen kruh, medeni namaz iz logaškega medu, manj sladka bela kava SŠS- LEŠNIKI

to., 9.: črna žemlja, piščančje prsi, maslo, sveža rdeča paprika, manj sladka oranžada

sr., 10.: manj sladek mlečni riž s čokolado SŠS – HRUŠKICA

če., 11.: bio  koruzni kruh, mesni namaz z malo majoneze, naravna oranžada, kreker

pe., 12.: sirov burek, manj sladka šabesa

 

po., 15.: bio pirin kruh, mortadela, kisle kumarice, manj sladek borovničev sok SŠS – JAGODE

to., 16.: bio ovsen kruh, kisla smetana, bio jagodna marmelada, manj sladka bela kava SŠS – ČEŠNJE

sr., 17.: polnozrnata kraljeva štručka, kuhano jajce, paradižnik češnjevec, domač jabolčnik

če., 18.: bio črna štručka, piščančja hrenovka z omega 3, priloge, manj sladka limonada

pe., 19.: sirov polž, manj sladek jagodni kefir

 

po., 22.: sirova štručka, pašteta, rumena paprika, limonada

to., 23.: bio črn kruh, tamar namaz, nariban korenček, borovničev sok SŠS – JAGODE

sr., 24.: krof z marmelado, sok tetrapak

 

Petra Fefer, vodja šolske prehrane

 

JEDILNIK – JUNIJ, 2020

KOSILA

po., 1.: testenine, mesna omaka iz lokalne govedine, parmezan, korenček v solati, voda, jabolko lokalne pridelave

to., 2.: zelje v enolončnici s slanino, bio črn kruh, voda, skutni štruklji z drobtinicami

sr., 3.: pire krompir, sojin polpet, špinača v omaki, zelena solata z jajcem, voda, melona

če., 4.: zelenjavna enolončnica s puranom in čičeriko, bio črn kruh, voda, domača manj sladka  jabolčna pita

pe., 5.: zloženka s proseno kašo, zelje v solati s fižolom lokalne predelave, voda, mini žepek

 

po., 8.: kus kus, svinjska pečenka, grah v smetanovi omaki, rdeča pesa, voda, ¼ pomaranče

to., 9.: fižolova enolončnica, voda, bio črn kruh, domač buhtelj z marmelado

sr., 10.: sirovi tortelini s tuno, parmezan,  paradižnik v solati, voda, lubenica

če., 11.: krompirjevi štruklji z drobtinicami, teletina v omaki, zelena solata s česnom, voda, jabolko lokalne pridelave

pe., 12.: kurja obara  z domačimi žličniki, ajdovi žganci, voda, domača manj sladka strjenka

 

po., 15.: kolerabična mineštra z malo mesa, bio črn kruh, voda, marelični cmoki z drobtinicami

to., 16.: idrijski žlikrofi, goveji golaž, voda, zelena solata s koruzo, voda, marelica

sr., 17.: pire krompir, mesne kroglice v paradižnikovi omaki, voda, kumare v solati, hruškica

če., 18.: krompir v kosih, pečena postrv, tržaška omaka, voda, zelje v solati s fižolom, jagode lokalne pridelave

pe., 19.: ocvrtki, dušen puran, kolerabica v omaki, voda, zelena solata s česnom, voda, ¼ pomaranče

 

po., 22.: dušen riž, pečen piščanec v omaki, soparjen brokoli, zelje v solati s fižolom lokalne pridelave, voda, jagode

to., 23.: istrska jed – bobiči, voda, bio črn kruh, domače manj sladko makovo pecivo

sr., 24.: špageti, paradižnikova omaka, zelena solata, voda, jabolko lokalne pridelave

 

Petra Fefer, vodja šolske prehrane

 

JEDILNIK – JUNIJ, 2020

POPOLDANSKA MALICA

po., 1.: pomaranča, ½ makove štručke

to., 2.:  čokoladna bombetka, jabolko lokalne pridelave

sr., 3.: bio črn kruh, sir gavda, paradižnik, voda

če., 4.: slanik, voda v plastenki

pe., 5.: češnje, slano pecivo voda

 

po., 8.: manj sladek jagodni kefir, ½ pirine žemlje

to., 9.: banana, lešniki, krekerji, voda

sr., 10.: sirov polžek, pomaranča, voda

če., 11.: bio črn kruh, tamar namaz, nariban korenček, voda

pe., 12.: sok tetrapak, ½ sirove štručke

 

po., 15.: alpsko mleko, čokoladni kosmiči

to., 16.: bio ovsen kruh, pašteta, rumena paprika, voda

sr., 17.: jabolko lokalne pridelave, ½ bio črne žemljice

če., 18.: domače manj sladko višnjevo pecivo, voda

pe., 19.: lubenica, polnozrnati grisini

 

po., 22.: melona, hruška, riževi vaflji

to., 23.: bio črn kruh, piščančje prsi, sveža kumara, voda

sr., 24.: hruška lokalne pridelave, sok tetrapak

 

Petra Fefer, vodja šolske prehrane

 

JEDILNIK – JUNIJ, 2020

BREZMESNA KOSILA

po., 1.: ZELENJAVNA LAZANJA, parmezan, zelena solata z jajcem, voda, jabolko lokalne pridelave

to., 2.: zelje v enolončnici BREZ SLANINE, bio črn kruh, voda, skutni štruklji z drobtinicami VEČJI KOS

sr., 3.: pire krompir, sojin polpet, špinača v omaki, korenček v solati, voda, melona

če., 4.: zelenjavna enolončnica s FIŽOLOM IN  čičeriko, bio črn kruh, voda, domača manj sladka  jabolčna pita

pe., 5.: zloženka s proseno kašo BREZ MESA, zelje v solati s fižolom lokalne predelave, voda, mini žepek + 1 KOM

 

po., 8.: kus kus, OCVRTE BUČKE, grah v smetanovi omaki, rdeča pesa, voda, ¼ pomaranče

to., 9.: fižolova enolončnica, voda, bio črn kruh, domač buhtelj z marmelado

sr., 10.: sirovi tortelini s SIRNO POLIVKO, parmezan,  pradižnik v solati, voda, lubenica

če., 11.: krompirjevi štruklji z drobtinicami, GOBICE  v omaki, zelena solata s česnom, voda, jabolko lokalne pridelave

pe., 12.: ZELENJAVNA obara  z domačimi žličniki, ajdovi žganci, voda, domača manj sladka strjenka

 

po., 15.: kolerabična mineštra BREZ mesa, bio črn kruh, voda, marelični cmoki z drobtinicami + 1 KOM

to., 16.: idrijski žlikrofi, POR IN KORENJE V SMETANOVI OMAKI, voda, zelena solata s koruzo, voda, marelica

sr., 17.: pire krompir, RIŽEVE kroglice v paradižnikovi omaki, voda, kumare v solati, hruškica

če., 18.: krompir v kosih, OCVRTA CVETAČA, tržaška omaka, voda, zelje v solati s fižolom, jagode lokalne pridelave

pe., 19.: ocvrtki, ŠPARGLJI V OMAKI, voda, zelena solata s česnom, voda, ¼ pomaranče

 

po., 22.: ZELENJAVNA RIŽOTA, zelje v solati s fižolom lokalne pridelave, voda, SLADOLED

to., 23.: istrska jed – bobiči, voda, bio črn kruh, domače manj sladko makovo pecivo

sr., 24.: špageti, paradižnikova omaka, zelena solata, voda, jabolko lokalne pridelave

 

Petra Fefer, vodja šolske prehrane